Ekonomi

2025’in İkinci Yarısında Hangi Restoran Markaları Trend Oluyor?

Investing.com — UBS Global Research’e göre, sosyal medya momentumu 2025’in ikinci yarısında restoran markalarının performansı için önemli bir gösterge olarak öne çıkıyor.

UBS Evidence Lab’in Instagram ve TikTok verilerine dayanan analizi, üçüncü çeyrek boyunca en çok etkileşim alan gündelik yemek ve hızlı servis markalarını vurguluyor.

Gündelik yemek zincirleri arasında, Olive Garden ve LongHorn Steakhouse 3Ç25’te Instagram’da önemli bir büyüme gösterdi. Etkileşimler ve beğeniler sırasıyla yıllık bazda %400 ve %40’tan fazla arttı.

Bu büyüme, ana şirket Darden Restaurants Inc.’in artan pazarlama çabalarını takip etti.

Yeni promosyonlar ve temel menü öğeleri etrafındaki sosyal medya aktivitesi, Olive Garden’ın satış momentumunu desteklemiş görünüyor.

Bununla birlikte, Texas Roadhouse, Chili’s ve Cheddar’s da geçen yılki düşük etkileşim seviyelerinden sonra güçlü yıllık etkileşim artışları kaydetti.

UBS, gündelik yemek markaları arasında artan sosyal medya etkileşiminin bu yıl sağlam trafik artışlarıyla örtüştüğünü belirtti.

Hızlı servis segmentinde ise McDonald’s, Starbucks, KFC ve Domino’s yılbaşından bu yana toplam Instagram etkileşiminde liderlik etti.

KFC, 3Ç25’te bir önceki yıla göre küresel beğeni ve etkileşimlerde düşüş yaşasa da, marka 2025 mali yılının ilk yarısında güçlü performans göstermişti. 1Ç’de 18,1 milyon etkileşimle (%74 y/y) ve 2Ç’de 19,1 milyon etkileşimle (%35 y/y) Instagram’da küresel olarak en yüksek sırada yer almıştı.

Bu arada KFC, ABD’de yeni bir pazarlama tonu ve menü öğeleri içeren “Comeback Era” kampanyasını başlattı.

Wingstop, Domino’s, Chipotle ve Starbucks dahil diğer hızlı servis ve hızlı gündelik markalar, 3Ç25’te Instagram etkileşimlerinde ve beğenilerinde yıllık bazda düşüşler yaşadı.

Buna rağmen, Sweetgreen, viral paylaşımlar ve influencer’lar ile diğer şirketlerle işbirliklerinin etkisiyle 3Ç25’te Instagram etkileşimleri ve beğenilerinde en yüksek yıllık büyümeyi kaydetti.

Chili’s ise, yılbaşından bu yana güçlü etkileşimini korurken, Temmuz ve Ağustos’taki daha güçlü artışlardan sonra Eylül ayında aylık büyümesi %9’a yavaşladı.

UBS analistleri, güçlü dijital takipçilere ve aktif sosyal medya etkileşimine sahip markaların, ziyaret sıklığını ve müşteri etkileşimini artırmada avantaja sahip olma eğiliminde olduğunu belirtti.

Sonuç olarak, sosyal medya etkileşimi 3Ç25’te gündelik yemek zincirleri için daha belirgin şekilde toparlanırken, hızlı servis markaları hala yerleşik ve büyük takipçi kitlelerinden faydalanıyor.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu